Author Topic: my problems with simple emotes.  (Read 2812 times)

Offline skout23

  • Acquaintance
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
my problems with simple emotes.
« on: March 30, 2007, 06:21:00 pm »
I will verify that the user that runs the driver/mud has permissions to this directory, but just for ref:

> emote smiles
---
2007.03.30-18.05
*Wrong permissions for opening file /log/chan/ for append.
"Is a directory"
Object: /secure/daemon/chat at line 150

'process_input' at /secure/save/creators/s/skout (/lib/interface.c) at line 50
'chat_command' at /secure/save/creators/s/skout (/lib/chat.c) at line 40
'cmdChannel' at /secure/daemon/chat at line 418
'eventSendChannel' at /secure/daemon/chat at line 517
'eventAddLast' at /secure/daemon/chat at line 150
'unguarded' at /secure/sefun/sefun at /secure/sefun/security.c:92
'apply_unguarded' at /secure/daemon/master at line 453
'CATCH' at /secure/daemon/master at line 453
'<function>' at /secure/daemon/chat (<function>) at /:0
'<function>' at /secure/daemon/chat at line 150
Trace written to /log/catch
---
2007.03.30-18.05
**Wrong permissions for opening file /log/chan/ for append.
"Is a directory"
Object: /secure/daemon/master at line 455

'process_input' at /secure/save/creators/s/skout (/lib/interface.c) at line 50
'chat_command' at /secure/save/creators/s/skout (/lib/chat.c) at line 40
'cmdChannel' at /secure/daemon/chat at line 418
'eventSendChannel' at /secure/daemon/chat at line 517
'eventAddLast' at /secure/daemon/chat at line 150
'unguarded' at /secure/sefun/sefun at /secure/sefun/security.c:92
'apply_unguarded' at /secure/daemon/master at line 455
Trace written to /log/runtime
>


Thanks,
Skout

Offline cratylus

  • Your favorite and best
  • Administrator
  • ***
  • Posts: 1024
  • Cratylus@Dead Souls <ds> np
    • View Profile
    • About Cratylus
Re: my problems with simple emotes.
« Reply #1 on: March 30, 2007, 06:46:00 pm »
I can't tell you why, but it looks like your emote is being interpreted by
the mud as a channel with a null name.

Have you messed with channels recently?

-Crat

Offline skout23

  • Acquaintance
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: my problems with simple emotes.
« Reply #2 on: March 30, 2007, 06:53:59 pm »
Nope, pretty stock at this point.  think I went from 2.3alpha something to the latest via the liveupgrade process.

Scott

Offline cratylus

  • Your favorite and best
  • Administrator
  • ***
  • Posts: 1024
  • Cratylus@Dead Souls <ds> np
    • View Profile
    • About Cratylus
Re: my problems with simple emotes.
« Reply #3 on: March 30, 2007, 07:10:07 pm »
Not sure why this would happen, but it's clear that the chat daemon is being invoked
as if you'd issued a channel emote, and since it is a null channel name, the logging
tries to append to the chan log dir rather than a channel log file. Which, thankfully, fails.

I don't have a definite answer right now, I'll put it on my front burner of things
to investigate.

-Crat

Offline cratylus

  • Your favorite and best
  • Administrator
  • ***
  • Posts: 1024
  • Cratylus@Dead Souls <ds> np
    • View Profile
    • About Cratylus
Re: my problems with simple emotes.
« Reply #4 on: March 30, 2007, 07:48:12 pm »
I'll need to see some of your files.

/lib/interface.c
/lib/chat.c
/lib/command.c
/secure/include/config.h

If you're not comfortable posting them here, you can email them to me.
<myname>@comcast.net

-Crat

Offline skout23

  • Acquaintance
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: my problems with simple emotes.
« Reply #5 on: April 03, 2007, 01:39:46 am »
Soooo I know it was not the best approach in so far as striving to find out what caused the problem, but since it was a basic stock mud just liveupdated from 2.3.13ish, I figured I would just download and walk through the install again.  This time not futzing with the mudos build scripts, as I had in the past.  Everything went well, and I can now emote again.

Skout.